Trustpilot

Hoe repareer je een lekke band?

Een lekke achterband. Wat moet ik doen?

Iedereen kent de situatie: je fietst en merkt dat het steeds moeilijker wordt om vooruit te komen. Na een snelle controle blijkt dat er lucht uit de achterband is ontsnapt. In het volgende laten we u zien hoe u de binnenband op de weg vervangt:

Opmerking: We beperken ons hier tot de wisselmethode terwijl we staan. Dezelfde stappen zijn ook mogelijk wanneer de fiets op zijn kop wordt gezet, zodat het zadel en het stuur de grond raken.

1. verschuiven

Om de spanning op de ketting zo laag mogelijk te houden, moet je hem naar het kleinste tandwiel achteraan brengen door op te schakelen. Aan de voorkant moet de ketting op het middelste tot hoogste kettingblad liggen.

2. losmaken van de snelsluiting

Maak eerst de snelsluiting los. Dit is de spaninrichting aan de zijkant van het achterwiel die kan worden aangespannen en gedraaid.

3. heffen van het achterwiel

Dan kun je het achterwiel optillen. Het is best dat een tweede persoon u helpt de fiets vast te houden. Misschien moet u de ketting iets naar buiten draaien.

4 De binnenband vervangen

Wanneer de band is verwijderd, laat u zoveel mogelijk van de resterende lucht eruit. Dan kun je de band uit de velg drukken. Dit kan met de hand of met het juiste gereedschap. De binnenband kan er dan uitgetrokken worden. Omgekeerd kan de nieuwe buis dan worden ingebracht en opgeblazen.

5. het wiel plaatsen

Om het wiel terug te plaatsen, legt u de ketting op het kleinste tandwiel en trekt u met uw duim de achterderailleur omhoog en met uw vingers naar achteren, zodat het wiel door de ontstane lijn in het frame kan worden geplaatst.

6. controle

Dan moet u controleren of het wiel goed draait. Hier is het vooral belangrijk dat de remschijven bij het losdraaien niet tegen de remschijven schuren.

7. draai de snelsluiting vast

De laatste stap is het aandraaien van de snelsluiting.Dat is het!